10 de març 2007

919.000

Són les persones que segons la poli hi caben en el recorregut (Alcalá-Cibeles-Colón) de la megamani del mil.leni convocada per a aquesta tarda, a la molt hispànica hora dels toros: les cinc. Tot i que segur, segur, que passen d’1.500.000… Vaja, que els centres comercials de mitja Espanya estaran buits i no faran ni cinc de calaix… Una mena de “motín de Esquilache” (“Madrid se levanta contra la cesión ante ETA”) organitzat com una superproducció cinematogràfica o el tour dels Stones: més de 300 metres quadrats d’escenaris i bastides, 100.000 vats d’il.luminació, 400.000 de so, tres megapantalles de leds de 30 metres quadrats cadascuna, 5 generadors, 2 grues, 400 metres quadrats de pancartes, 500 autobusos… Llàstima que no he pogut trobar dades sobre quants quilòmetres de llaços blaus repartiran ni quantes hectàrees de banderes exhibiran... La òstia, vaja, d’aquí a Hollywood, per Espanya el que faci falta… Ahir vam tenir l’aperitiu a la plaça de Sant Jaume. 2.500 o 3.000 persones, res de l’altre món: “Catalonia is different”, ja se sap... L’ambient: himnes espanyols a tope, cançons de Manolo Escobar, visques a Espanya i a la Cataluny(ñ)a espany(ñ)ola, piropos per a ZP (traidor, embustero), “Viva la COPE” i “Socialista terrorista”… No està malament, per començar a escalfar l’ambient… Ja es nota el canvi climàtic, sí… I si fa fred ja ens escalfarem a òsties, oi?

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Joan trobo un mica esbiaxat el teu comentari. Jo el que crec és que el Partit Popular fa ús d'un dret constitucional com és el de manifestació en contra d'una decisió del govern d'Espanya. Per què no agrada això?. No hi tenen dret a fer-ho?.

JR&OC ha dit...

Sí, l'apunt d'avui probablement és esbiaixat, no ho nego pas... Però anem a pams, col.lega "Pedagog" (col.lega a la xarxa, perquè un servidor no en té res, de pedagog... i molt a aprendre, en tot cas).

Clar que el PP té tot el dret del món a manifestar-se contra el Govern. Faltaria més. I no importa si a mi m'agrada o no. Té dret fins i tot a fer les bestieses que fa, perquè no hi ha cap llei que ho prohibeixi.

Però per aquest camí ens farà prendre mal a tots plegats. Es indigne jugar amb la mentida, amb l'odi, amb la manipulació. No cal jugar tan brut. Es possible criticar el govern d'un país, i fer-ho durament, molt durament, sense arribar a aquests extrems d'indecència.

I pel que fa a les dades de la mani, fa una estona anaven ja per 1,6 o 2 milions... Són com nens (en aquest sentit, com molts altres "nens"...). Si tot fos això...

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb tú que per aquest camí prendrem mal tots plegats però molt em temo que el PSOE també ha iniciat una deriva perillosa en el moment en que fa servir el retrovisor contra el PP. Tant els uns com els altres s'estan cobrint de glòria.

JR&OC ha dit...

L'escenari polític no pot ser ni més perillós ni més patètic... I no crec que sigui gens encertat això de retreure al PP la seva política antiterrorista i penitenciària: hi ha altres maneres, molt millors i més contundents, de descobrir la hipocresia del PP. No cal rebaixar-se... De fet, sembla que ZP va frenar en sec, perquè aquell camí no portava enlloc... Tanmateix, tinc poques esperances de que recuperem el seny aviat...