12 de nov. 2007

El rei marca paquet



En aquest país, si vols pujar en els rankings de popularitat, no hi ha res com posar-te xulo, donar un bon cop de puny a la taula, marcar paquet, fotre quatre crits. Funciona. Aznar en sabia molt, d’això. Li sortia de dins. Però ell es passava: cal saber dosificar. Era i és un borde, però en aquest país una gran majoria de ciutadans valora molt que els líders polítics o socials marquin paquet: demostren així que manen i el poble se’n va a dormir més tranquil. Bona part de la premsa espanyola s'hi recrea aquests dies. Això és el que va fer el rei amb el patètic pseudo-dictador Hugo Chávez.
Com canvien els temps: abans per menys d’això el rei et feia tallar el cap o acabaves empresonat a l’illot de Chafarinas. Era una manera també de marcar paquet, més expeditiva. Ara tot s’ha fet més light i mediàtic: un “mecagomseu” catapulta el monarca als més elevats índex de popularitat i de prestigi, després dels banys de multituds fervoroses i banderes excitades de la setmana passada. Això sí que és un rei! Símbol de la indissoluble unitat de la pàtria: què hi pot haver més patriòtic que un bon parell de raons per ser espanyols? I Zapatero, mentrestant, sense perdre els nervis, intentant fer pedagogia en aquell circ de mandataris hispanoamericans (quin nivell, per cert, quin nivell...), posant-se seriós però sense perdre les formes. El contrast entre l’estil suec de ZP, el monarca emprenyat i la ximpleria d’un militarot salvapàtries fa pensar... En el fons, a Espanya (també a Catalunya, tot i que aquí les estridències no ens van) funciona el mateix que a Veneçuela. Marcar paquet. I si el paquet va embolcallat en un uniforme militar o de torero, millor encara. Política macho-man. Política-abanderado... Molt hispà, sí, certament.

3 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

Alló més que una reunió de alts mandataris, era més aviat la banda del empastre o de petits cacics, i elRei es devia avorrir com una ostra i li va etzibar el que te calles al pesat d'en Chavez que està com un llum.

Anònim ha dit...

El rei, al mateix nivell que Chávez. Zapatero "fent el suec", demostrant com es parla i s'enraona, queda a un segon terme.

Lamentable.

JR&OC ha dit...

>Francesc: en aquest ambient tan patètic i tirant a xabacà, el tàndem ZP+JC era extraordinari... I els dos escombrant cap a casa, of course... Per altra banda, no ha estat massa gloriosa, no, l'herència de la madre patria... ben mirat, però, se'ns assemblen tant...

>Jose: T'imagines la mateixa escena amb Aznar de president del govern espanyol?