(12.11.2006) "Pare i mare nostre, que esteu al cel…" Uns teòlegs alemanys han editat una nova versió de la Bíblia. Ja se sap que és un llibre col.lectiu, sense copyright… Qualsevol es veu amb cor de fer quatre esmenes als textos d'un autor sobre l'existència del qual hi ha dubtes raonables... Des dels temps de la casa de David, els humans (occidentals i/o judeo-cristians, eh?, tot i que a altres cultures fan més o menys el mateix) hem tingut una gran afició a retocar les pàgines que després presentem com la veritable paraula de Déu… Sempre amb la millor intenció, faltaria més...
Ara han portat a l'altar una versió políticament correcta, no sexista, de la Bíblia. El Déu cristià (quin d'ells?) és ara Pare i Mare… i de tant en tant l'anomenen Adonai,que es veu que és neutre… Els fariseus ara són "fariseus i farisees"... Ai, Senyor...
Quina barra! No es pot fer una versió no sexista perquè la immensa majoria de les pàgines de la Bíblia (amb l'excepció probable de la veritable història del profeta Jeshua, amagada enmig de la fullaraca de la versió oficial) són hereves d'una cultura que considerava les dones poc més que éssers menyspreables… El Déu d'Israel (que després un tal Pau va acabar de romanitzar per cristianitzar-lo) potser no era un home, però estic segur que en cap cas era una dona… (Yahveh tenia una parella i en queden rastres a la Bíblia, malgrat les manipulacions al llarg d'uns 3.000 anys…).
Ténen un problema, els protestants, que intel.lectualment sempre han estat molt més honestos que els catòlics i més lliures d'esperit. Al segle XIX es van posar a buscar les evidències històriques de l'existència de Jesús i sort que van parar a temps, perquè estaven a punt de demostrar que no havia existit mai… Ara intenten resoldre una altra contradicció, la del masclisme. Ho tenen cru, perquè una vegada més les arrels són les que són…
Les "lectures del diumenge" a la nostra "parròquia". A ElBlogDiari(o) som del corrent lliurepensador, i per tant, després del "sermó", aquí teniu els textos…
http://www.foroekklesia.com/showthread.php?s=52e3ea5b807a252889080e7ea54ff428&postid=525193#post525193
http://www.protestantedigital.com/new/leernoticiaInt.php?3987
Si voleu burxar en la ferida: una dona al capdavant de l'església episcopaliana USA:
http://www.elpais.es/articulo/internacional/mujer/pone/frente/anglicanos/EE/UU/elpporint/20061105elpepiint_14/Tes/
Els diaris del diumenge. Us recomano l'entrevista d'Arturo San Agustín, a la contra de El Periódico, a José Ignacio González Faus, jesuïta, teòleg i escriptor. Massa llestos, aquests jesuïtes, per això Roma sempre n'ha desconfiat… Com que la redacció central d'ElBlogDiari(o) és a Terrassa, us selecciono un petit fragment: "Vaig néixer a una família de dretes i la trobada amb Jesús em va fer d'esquerres. Certes barriades de Sabadell, Terrassa i Sant Quirze -parlo dels anys 50 del segle passat- habitades per la immigració, van ser la meva primera experiència. També ser capellà d'immigrants a Alemanya em va marcar"…
.............................................................................................................
Padrenuestro, madrenuestra…
(12.11.2006) "Padre y madre nuestro/a, que estás en el cielo…" Unos teólogos alemanes han editado una nueva versión de la Biblia. Ya sabemos que es un libro colectivo, sin copyright, y cualquiera se atreve a enmendarle la plana a un autor sobre cuya existencia hay dudas razonables… Desde los tiempos de la casa de David, los humanos (occidentales y/o judeo-cristianos, ¿de acuerdo?, aunque en otras culturas tienen tendencias parecidas) hemos tenido una gran afición a retocar las páginas que después presentamos como la verdadera palabra de Dios… Siempre con la mejor de las intenciones, faltaría más.
Ahora llevan al altar una versión políticamente correcta,no sexista, de la Biblia. El Dios cristiano (¿cuál de ellos?) es ahora Padre y Madre… y de vez en cuando le llaman también Adonai, que parece que es término neutro… Y los fariseos ahora se han convertido en "fariseos y fariseas" (como Ibarretxe con aquello de "los vascos y las vascas"). Ay, Señor…
¡Qué desvergüenza! No es posible hacer una versión no sexista porque la inmensa mayoría de la spáginas de la Biblia (con la probable excepción de la auténtica historia del profeta Jeshua, escondida entre la hojarasca de la versión oficial) són herederas de una cultura que consideraba a las mujeres poco menos que como seres despreciables. El Dios de Israel (que después un tal Pablo acabó de romanizar para cristianizarlo) tal vez no era un hombre, pero seguro que en ningún caso fue una mujer… Aunque Yahveh tuvo ya una pareja y quedan algunos rastros de ello en la Biblia, pese a 3.000 años de manipulaciones…
Los protestantes tienen un problema, porque intelectualmente siempre han sido más honestos que los católicos y más libres de espíritu. En el siglo XIX, encomendándose a Dios o al Diablo, se pusueron a buscar las evidencias históricas de la existencia de Jesús y por suerte para ellos se detuvieron a tiempo, porque estaban a punto de demostrar que no había existido jamás… Ahora intentan resolver otra contradicción, la del machismo. Lo tienen crudo: una vez más, las raíces son las que son…
Las "lecturas del domingo" en nuestra "parroquia". En ElBlogDiari(o) somos de la corriente librepensadora, y por tanto, después del "sermón", juzgad por vosotros mismos…
http://www.protestantedigital.com/new/leernoticiaInt.php?3987
Si queréis hurgar en la herida: una mujer al frente de la iglesia episcopaliana USA:
http://www.elpais.es/articulo/internacional/mujer/pone/frente/anglicanos/EE/UU/elpporint/20061105elpepiint_14/Tes/
Los periódicos del domingo. Os recomiendo la entrevista de Arturo San Agustín, en la contra de El Periódico, a José Ignacio González Faus, jesuita, teólogo y escriptor. Demasiado listos, estos jesuitas, por eso Roma siempre ha desconfiado de ellos… Ya que la redacción central de ElBlogDiari(o) se encuentra en Terrassa, selecciono este fragmento: "Nací en una familia de derechas y el encuentro con Jesús me hizo de izquierdas. Ciertas barriadas de Sabadell, Terrassa y Sant Quirze -hablo de los años 50 del siglo pasado-, habitadas por la inmigración, fueron mi primera experiencia. También me marcó haber sido cura de emigrantes en Alemania"…
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada