(4.12.2006) Va ser una manifestació petita, precedida per la polèmica per un cartell amb en Mas i en Montilla en pilotes i pels sensats i complicats exercicis d'equilibrisme dels diputats d'Iniciativa. Han superat amb èxit i dignitat una de les primeres proves del nou govern català. Cal destacar-ho, perquè no era fàcil trobar el punt just. A Sabadell es van manifestar contra el IV Cinturó 800 persones segons els Mossos i 5.000 segons els organitzadors. Com sempre, el ball de xifres. Posem que mil i escaig? Es poca gent. Però ens equivocaríem si només els mesurem per la capacitat de convocatòria.
Els ecologistes, clarament minoritaris, no estan escoltant la societat en aquest tema. Avancen amb les pancartes i eslògans simplificadors, però cada vegada tenen menys gent al darrera. Aquesta estratègia no els portarà enlloc: potser és una pista per entendre per què al nostre país el discurs ecologista ha fet tan poca fortuna en política i en canvi sí que està ajudant a canviar les coses en altres àmbits de la societat. Però tanmateix és de justícia reconèixer que algú ha de fer el paper de "vigilant del medi ambient", que algú ha de frenar les temptacions del desevolupament a qualsevol preu. En part l'han fet aquests mateixos ecologistes al llarg dels darrers anys. I també partits com el PSC, CiU, ERC, o IC, que han anat buscant amb moltes dificultats i contradiccions un punt d'equilibri per fer el IV Cinturó i no destrossar ni el paisatge ni el medi ambient.
La consciència ecològica serà una de les claus polítiques futures al nostre país, i de fet ja ha impregnat el discurs dels grans partits. Però abans ha de trobar el punt mig. Ja té un nom, ben estrany: desenvolupament sostenible. Clar que es pot entendre de tantes maneres…
::Post d'avui a El(e-)CuadernoNegro: La conspiración de los pinochos
4 de des. 2006
La minimani del IVCinturó
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
1 comentari:
No a la contaminacion por los vehiculos, no la contaminacion de las fabricas, no a las autopistas, no a los pantanos que alteran eln ecosistema, no a la energia eolica que altera paisajes,no por supuesto a la energia atomica, no a los insecticidas que eliminan plagas, no los cambios geneticos...
Pero todos queremos comer, vestir, tener nuestro cochecito, nuestra TV construidas en horribles y contaminadoras industrias.
En realidad lo unico que podemos hacer para proteger nuestro planeta, creo, es controlar la natalidad, sobre todo en el llamado tercer mundo.
6.000 millones de personas y conhorizonte de 20.000 en pocos años.
Cataluña tenia hasta ayer, 6 millones. Hoy dicen, somos 7.
Cuantas viviendas, coches, TVs, neveras, nuevas o ampliadas carreteras..
Que pasara con el ecosistema cuando seamos 20 millones...
Tu alumno.
Publica un comentari a l'entrada