3 de jul. 2007

Les actes d'ETA


"ETA mata pero no miente". Són gent seriosa. Posen bombes, però no diuen mentides. En fi, coses d’Acebesmiente (amb permís de Manuel Rico). Per això el “moderat” Rajoy demana ni més ni menys que les actes de les negociacions amb ETA. Llum i taquígrafs, a la brava. Ja les té, si se les vol creure, ja que el PP dóna a ETA tota la credibilitat del món: les van publicant per fascicles al “Gara”. I segur, segur que tot és veritat. Són assassins, però no mentiders. El debat de l’estat (desastrós) de la nació (quina?) segueix amb el mateix nivell al qual ja hauríem d’estar acostumats. N’hi ha uns quants, de despistats, que se sorprendran encara de l’abstenció. Tot i que aquests tres de la foto et fan venir unes ganes boges de votar el Zapatero fins al dia del judici final a la tarda, el cert és que això d’Espanya va pel pedregar. Com que aquí ens va el dramatisme pujat de to, ho tenim complicat per fer com els italians, que fan veure que no tenen ni govern ni oposició i van tirant. Força bé, per cert.
* * *
Las actas de ETA
"ETA mata pero no miente". Son gente seria. Ponen bombas, pero no dicen mentiras. En fin, cosas de Acebesmiente (con permiso de Manuel Rico). Por eso el "moderado" Rajoy pide ni más ni menos que las actas de las negociaciones con ETA. Luz y taquígrafos, a la brava. Ya las tiene, a su disposición, ya que el PP da a ETA toda la credibilidad del mundo: las van publicando por fascículos en el "Gara". Y seguro, seguro que todo es verdad. Son asesinos, pero no mentirosos. El debate del estado (desastroso) de la nación (¿cuál?) sigue con el mismo nivel al cual ya tendríamos que estar acostumbrados. Hay unos cuantos despistados que se sorprenderán todavía de la abstención. Aunque éstos tres de la foto te hacen venir unas ganas locas de votar a Zapatero hasta el día del juicio final por la tarde, lo cierto es que esto de España va de cabeza hacia el abismo. Aunque como aquí nos va el dramatismo subido de tono, lo tenemos complicado para sobrevivir como los italianos, que viven comosi no tuvieran gobierno ni oposición y van tirando. Bastante bien, por cierto.

1 comentari:

Francesc Puigcarbó ha dit...

ja veig que coincidim amb eldebat d'avui, des d'una visió diferent. Me l'he enmpassat tot. per a mi Zapatero 10 Rajoy 1.

a10