5 de gen. 2008

Hitler ressuscitat

A l’estil Warhol. Aquest tal Alfredo Dagnino, que presideix una cosa que es diu Asociación Católica de Propagandistas (em temo que no es tracta d’experts en marketing que posen en comú les seves creences religioses, precisament...) ja ha tingut els seus 5 minutets de glòria. Ja deu estar content. Segur que ha rebut ja la trucada d’algun d’aquests bisbes ultres, pastors d’ovelles que s’estan convertint en llops. El deuen haver felicitat. Comparar Zapatero amb Hitler, així, a la brava, és digne d’una associació de propagandistes: molt creatiu, sí, senyor.

Però que no pateixin amb el Tercer Reich, que tampoc no els va anar tan malament als bisbes. L’església romana va viure ben còmode amb el nazisme. No se’n va assabentar del genocidi dels jueus ni de les bestieses del règim nazi. No va treure la cara per les víctimes. No va lluitar per la llibertat, ni per la dignitat humana, ni tan sols pel seu Déu.

Si el “seu” Jesús hagués viscut a l’Alemanya nazi (era jueu, no?), l’església catòlica-cristiana hagués deixat que el crucifiquéssin per segona vegada i el convertissin en cendres a Auschwitz. Tranquil.lament. Aquell silenci els acusa encara tants anys després. Per no parlar de les atrocitats que van beneir sota el franquisme. Aquesta és ja una altra història... O és potser la mateixa de sempre?