8 de febr. 2008

Un parlament de nyigui-nyogui

Montilla farà com si no se n’hagués adonat que els seus socis d’ERC li han fet el salt al Parlament. Aquí no ha passat res: una “canita al aire”, una mica de "gustillo pa'l body" i sant tornem-hi. Nadal anuncia que de tocar el traçat de l’AVE ni parlar-ne, perquè aquí no ha canviat res malgrat la contundent resolució del Parlament: 84-49. I tothom tan content. CiU ha aconseguit fer-li la traveta al tripartit, ERC s’ha quedat a gust votant per lliure, el PP (em nego a escriure PPC, no cal enfotre-se'n de la gent) fa veure que no ha governat mai aquest país i el PSC i els socis d’ICV van tirant endavant a tranques i barranques, amb penes i treballs, amb cara de pòquer. Tothom sap que la votació del Parlament no serveix per a res, només per tocar una mica els nassos a ZP, Montilla i Hereu: una mica de sarau de cara a la galeria, sense fer massa trencadissa i sobretot sense posar traves de veritat a l’AVE, perquè la societat catalana els engegaria a tots plegats a fer punyetes. No hi ha res com jugar a espantar la gent, acollonir-la amb els perills dels túnels i anunciar l’enderroc imminent de la Sagrada Família, un nyap monumental del qual Gaudí se n’avergonyiria. Política de vol ras i low cost, de titular fast-food. Magnífic panorama, el del nostre Parlament de nyigui-nyogui. Quin “teiatru” de tan poca categoria i tan poca dignitat democràtica. I encara hi ha qui es pregunta per què la gent s’abstén... No és prou evident la resposta?

4 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

Proposo que governin els de Polonia

JR&OC ha dit...

Ondia, no em diguis que no estaven governant ja...

Maurici ha dit...

Com molt bé dius, aquesta qüestió ( com tantes altres ) es decideixen a Madrid. Doncs mira,un pensa que aquesta presa de posició tant a l'Ajuntament com en el Parlament, són útils, ja que l'hauran de mantenir més endavant i segons com quedi el tauler en el Congreso, algun partit pot quedar una vegada més retratat.
Per qui apostem ?

JR&OC ha dit...

Saltenc, clar, com que el tema de l'AVE es decideix a Madrid, surt de franc tant el gest gratuït i infantil de redactar mocions impossibles com el gest igual de gratuït de passar-se-les per l'engonal. Però aquesta història no té res a veure amb si tal o qual cosa es decideix a Madrid, sinó amb el prestigi i la dignitat de les institucions. Hi juguen tots com si fossin parlaments o plens de la "señorita Pepis". Després, que no es queixin l'endemà de les eleccions per la baixa participació: tracten el Parlament com si fos el plató de Polònia. Amb molta menys gràcia, per cert.