13 de febr. 2008

Política fètida

Aquesta gent del PP serien capaços de vendre’s la seva mare per un vot, aquest és l’autèntic secret de la seva estratègia. Si els immigrants marroquins votéssin, veuríem l’Aguirre amb vel i el Rajoy amb xilaba/gelaba i fent mítins a les portes de les mesquites. Sense manies. El poder, a qualsevol preu. Fins i tot s’hi val crear una escola a Madrid amb classes en català. Una solució del TBO per a un problema que ells mateixos, experts bombers piròmans, estan creant i alimentant.

Un col.legi públic català-castellà a Madrid? Genial. La senyora Aguirre s’apunta al nou concurs “Tengo una idea en la chistera para usted”: pura màgia electoral. Els fabricants de titulars del PP estan inspirats: li posen al cole el nom “Presidente Tarradellas” i ja han expiat tots els seus pecats, tota la seva catalanofòbia estratègica. Exemplar, oi? I trampós també. Com es pot tenir tanta barra? Justament el que necessita Catalunya és una escola bilingüe a Madrid i, ja posats, que la senyera onegi al costat de la bandera madrilenya a la Puerta del Sol, no?

Catalunya seguirà essent bilingüe almenys fins al segle XXII o XXIII, tal com van les coses. El castellà/espanyol no és només la llengua franca per entendre’ns tots els habitants de la pell de brau. Es també una llengua catalana. Posem que la segona, en el pla sentimental i identitari. Però tan nostra com el català des de fa segles (no precisament des del 1714), perquè ja forma part també de la identitat i l’ànima de Catalunya: no és un virus aliè, no és una infecció ni un càncer. El país té una ànima doble que s’expressa i es continuarà expressant en una doble llengua, més o menys bífida. L’escola bàsicament en català reequilibra les coses, permet senzillament que el català sobrevisqui en un entorn on domina clarament l’espanyol: aquesta és la raó de tot plegat. Amb l’afegit de l’exitosa promoció del català des de la immensa majoria de mitjans de comunicació públics, que creen un miratge: el país és molt més bilingüe del que sembla a TV3 o al món institucional. I amb errors com la patètica política de multes lingüístiques, que un dia d’aquests hauríem de corregir.

Muntaran una guerra civil aquesta gent del PP d’aquí a 25 anys? Pel català no crec, “derrapades” convergents al marge. Tampoc no ens deixarem. I per altres qüestions tampoc no ho aconseguiran, per molt que trepitgin tots els ulls de poll que trobin.

Senzillament, un d’aquests dies sortiran de l’armari, es treuran la carota i es presentaran com el que realment són: pura ultradreta homologable a escala europea i nordamericana.

Ja s’aniran posant al seu lloc, ja anirem fent la pesada i llarga digestió del verinós menú polític i social que intenten injectar a les venes d’Espanya. Es una qüestió d’estómac i de resistència. Països com Espanya, que ha resistit amb relativa bona salut tantes animalades en els darrers segles, o com Catalunya, que no ha perdut la seva ànima malgrat els intents de lobotomitzar-la, tenen recursos suficients i àcids estomacals prou agressius com per digerir i processar, amb no pocs mals de ventre, aquesta fètida manera de fer política.

Tard o d’hora, profundament alleujats, acabarem tibant de la cadena.

3 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

Ei! es que hauriemde partir de la base que el català ( i és cert) és mès ANTIC QUE EL CASTELLÀ, car provenint totes dues llenguers del llatí, que hom sàpiga els romans abans d'adentrar-se a les Espanyes varen estar una bona temporada incial de vacances i negocis per la costa mediterrània.

Ricardo Bonilla ha dit...

A banda de tant criticar, el que haurieu de fer es aportar idees noves. El que proposa el PP no es mes del que propossava l'esquerra europea fa uns dies a Italia o Gran Bretanya.
Des de les posicions nacionalistes i d'esquerres que teniu sou incapaços d'obrir les orelles, i només sabeu dir no, i no, i mes no.
Penseu-vos les vostres posicions, perquè l'immigració està aqui, i pot ser generarà un problema en el futur.
Respeto totes les opinions, pero trobo que hi han opinions bastant comprades amb carrecs a institucions publiques, o no?

JR&OC ha dit...

>Francesc: els romans no tinc jo tan clar que se n'hagin anat mai del tot, gràcies a Júpiter... El castellà és tan nostre com el català des de fa uns cinc-cents anys, aproximadament. No menystinc la llengua com a element d'identitat, però sovint em pregunto si podríem ser catalans sense el català, o si no és massa simple pensar que hi ha una sola Catalunya... La complexitat és tan catalana...

>Ricardo: les idees no són bones per ser noves, ni dolentes per ser velles, ni a l'inrevés... La immigració genera problemes, sens dubte, i oportunitats, i negocis, i coses bones i dolentes... Que sóc d'esquerres (a la meva manera) no me n'amago. Nacionalista no en sóc, ni espanyol ni català: diguem que "unionista light" i "con reparos", somiant a vegades amb una Espanya que em temo que no existeix. No cobro per pensar pel meu compte... Una llàstima per a alguns, un plaer (complicat) per als que valorem la llibertat. Serà interessant, amb respecte de veritat, discutir i discrepar, si vols...