15 de juny 2007

Dones... o forats

Hi ha dies que ser home fa més aviat vergonya. Una lectura ràpida de la premsa d’avui (potser és casualitat, però cada dia estic més convençut que no) dibuixa un panorama que fa fàstic:

Tarragona: un violador sota fiança viola una altra dona

Aranjuez: un altre home mata a ganivetades la “seva” dona

Si et baixes les calces, nena, tens feina segura…

Avui són 33, però la 34 ja és a punt...

Hi ha massa homes que tenen el cervell als testicles (anava a escriure als ous, que és el que em demana el cos) i en comptes de neurones tenen una espècie agressiva i violenta d’espermatozous. La foto d'avui és ben il.lustrativa d'un model de cervell masculí... Pot semblar que aquesta mena de primats no evolucionats són excepcions, exemplars de zoològic. Res de res. Són molt freqüents. I hi ha molts tios que, si poguéssin, serien com ells. La cultura, les convencions socials, les modes, les lleis: tot això pesa molt i frena els instints més bàsics.

Clar que hi ha molts homes que estan (estem) una mica més evolucionats, però no ens enganyem: la naturalesa masculina (la meva inclosa, no sóc millor ni pitjor) no ha tingut temps de canviar prou. L’evolució darwiniana demana temps, segles. Després de segles de violar les dones amb naturalitat, qui es creu que hem deixat enrera tota una història de violència? Per no parlar d’aquells països i dels milers de milions de persones que, en aquesta qüestió, estan instal.lades directament en la prehistòria: les dones són un forat i poca cosa més, mares com a molt, ja que això no té remei...

* * *

Mujeres... o agujeros

Hay días que ser hombre te avergüenza. Una lectura rápida de la prensa de hoy (tal vez es casualidad, pero cada día estoy más convencido que no) dibuja un panorama repugnante:

Tarragona: un violador bajo fianza viola a otra mujer

Aranjuez: otro hombre mata a navajazos a "su" mujer

Si te bajas las bragas, niña, tienes trabajo seguro ...

Hoy son 33, pero la 34 ya está en camino…

Hay demasiados hombres que tienen el cerebro en los testículos (iba a escribir en los huevos, que es lo que me pide el cuerpo) y en vez de neuronas tienen una especie agresiva y violenta de espermatozoides. La foto de hoy ilustra muy gráficamente un determinado modelo de cerebro masculino ... Puede parecer que este tipo de primates no evolucionados son excepciones, ejemplares de zoológico. Nada de nada. Son muy frecuentes. Y hay muchos tios que, si pudieran, serían como ellos. La cultura, las convenciones sociales, las modas, las leyes: todo eso pesa mucho y frena los instintos más básicos.

Claro que hay muchos hombres que están (estamos) algo más evolucionados, pero no nos engañemos: la naturaleza masculina (la mía incluida, no soy mejor ni peor) no ha tenido tiempo de cambiar lo suficiente. La evolución darwniniana pide tiempo, siglos. Después de miles de años de violar a las mujeres con naturalidad ¿quién se cree que hemos dejado atrás toda esta historia de violencia? Por no hablar de los países y de los miles de millones de personas que, en esta cuestión, viven instaladas directamente en la prehistoria: las mujeres son un agujero y poco más, madres como mucho, ya que eso no tiene remedio ...

2 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

A traves de redfeminista faig un seguiment dels ultims dos anys mes aquest i en portem 40, em quadra puig ho vaig seguint malauradament en el dia a dia. Ja que hem coincidit en tocar el mateig tema, nomes era per puntualitzr que son 40. sI ENTRES AL MEU BLOG A LA DRETAHO VEURAS.
http://blocfpr.blogspot.com

JR&OC ha dit...

Gràcies pel comentari i per la informació, Francesc. 40 és una xifra esgarrifosa... Però això només és la part visible d'un iceberg molt més gran. Em costa entendre per què no es revolten contra això les dones (i alguns homes, clar). Revolta cívica, sí, però revolta. I radical. Seré una mica bèstia: moren més dones a mans dels seus marits/amants que víctimes d'ETA, per exemple. Sé que la comparació és insostenible, però em serveix per comparar l'atenció social (i política) que generen els dos temes...