22 de set. 2007

L'agenda islàmica



Mentre aquí vivim instal.lats enmig d’idíl.liques teories sobre la capacitat d’integració dels immigrants musulmans, l’agenda islàmica va prenent forma. Van perfilant els objectius, afinant la punteria. Ara un video, ara una cinta de cassette que viatja en camell des de les llunyanes muntanyes de l’Afganistan... Tot plegat sembla una mica com si fos un tebeo tronat i d’estar per casa, però el reguitzell de morts i violència que deixa enrera l’islamisme radical no és cap broma. I nosaltres no ens acabem de creure que això va en sèrio. Aquí preferim creure que és possible la integració, el vell mite (fals) de l’Espanya medieval on convivien en harmonia cristians, jueus i moros....

L’agenda de la Yihad del segle XXI ens té al seu punt de mira. El primer objectiu: la neteja ètnica i religiosa del Magreb, per acabar de completar l’expansió de l’islamisme radical a tota la franja sahariana, on s’està covant discretament una nova onada. Per tant, el primer objectiu és “netejar el Magreb islàmic dels fills de França i Espanya”, segons el número dos de Bin Laden, Ayman Al Zawahiri. Les antigues potències colonials de la zona, dit en plata.

El segon objectiu de la croada islàmica: la recuperació d’Al-Andalus. “La recuperació d’Al-Andalus és un deure per a la umma en general i per als magribins en particular”. Sembla un acudit. Tranquils, ja ens ho anirem creient. Aquests moros volen envair Al-Andalus i restablir el califat? Quin fart de riure! Doncs sí, fa riure, però això només és el principi. Encara no saben com, ja aniran construint una estratègia, en la que sens dubte descobriran que poden jugar un paper clau les onades d’immigració musulmana que han omplert Espanya, entre la indiferència i un difús malestar dels espanyols. Un bon dia, quan repassin més a fons els llibres d’història, acabaran reivindicant la Catalunya nova, com a mínim, i ja posats la vella també... Sí, riurem molt, però molt...

Sempre ens quedarà l’esperança d’un nou Poitiers...
* * *
La agenda islámica
Mientras aquí vivimos cómodamente instalados entre idílicas y pastoriles teorías sobre la capacidad de integración de los inmigrantes musulmanes, la agenda islámica va tomando forma. Van perfilando los objetivos, afinando la puntería. De vez en cuando una cinta de video, una cinta de cassette que viaja a lomos de camello desde las lejanas montañas del Afganistán ... Parece un tebeo cutre, pero el rastro de muertes y violencia que deja atrás el islamismo radical no es ninguna broma. Y nosotros no nos acabamos de creer que esto va en serio. Aquí preferimos creer que es posible la integración, el viejo mito (falso) de la España medieval donde convivían en armonía cristianos, judíos y moros...
La agenda de la Yihad del siglo XXI nos ha puesto en su punto de mira. El primer objetivo: la limpieza étnica y religiosa del Magreb, para acabar de completar la expansión del islamismo radical en toda la franja sahariana, donde se está incubando discretamente una nueva oleada de la cruzada. Por lo tanto, el primer objetivo es "limpiar el Magreb islámico de los hijos de Francia y España", según el número dos de Bin Laden, Ayman Al Zawahiri. Las antiguas potencias coloniales de la zona, dicho en plata...
El segundo objetivo de la cruzada islámica: la recuperación de Al-Andalus. "La recuperación de Al-Andalus es un deber para la umma en general y para los magrebíes en particular". Parece un chiste. Tranquilos, ya se nos pasarán las ganas de reírnos. ¿Estos moros quieren invadir Al-Andalus y restablecer el califato? ¡Qué risa! Pues sí, da risa, pero eso sólo es el principio. Aún no saben cómo, pero irán construyendo una estrategia, en la que sin duda descubrirán que pueden jugar un papel clave las oleadas de inmigración musulmana que han llenado España, entre la indiferencia y un difuso malestar de los españoles. Un buen día, cuando repasen más a fondo los libros de historia, acabarán reivindicando la Cataluña nueva, como mínimo, y ya puestos, la vieja también ... Sí, vamos a reír mucho, pero mucho...
Siempre nos quedará la esperanza de un nuevo Poitiers ...

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Xenófob ciuer de merda.

JR&OC ha dit...

Anònim, valent, això sí... Ni xenòfob, ni ciuer. Què hi farem.

Anònim ha dit...

El teu comentari és un avis de que tenim que està alerta, és evident, aquests terroristes són bèsties amb perdó d'aquestes. Però també es convenient dir que aquest personal té la bicoca amb aquesta qüestió, s'aprofiten de l'ignorància i si el seu cau fos a Occident buscarien altra excusa que no necessàriament tindria que ser l'islam

Francesc Puigcarbó ha dit...

si, es un problema l'Islam, peró si hem sobreviuscut al cristianisme de Roma, ja ens en sortirem. De fet,a Espanya hi varen estar 800 anys, algun dret deuen tenir, dic jo. Nomes que arribem tard, de fet l'Islam sempre arriba tard.

Anònim ha dit...

Joan,

M'ha sorprès aquest article, no me l'esperava.

L'agenda que cites... no hauria de ser islamista?

De tota manera, com tu mateix dius, és comprensible que parlin de França i Espanya per ser els poders colonials de la zona, però no son els únics. Segurament, i per més musulmans que siguin, també estaran al seu punt de mira, encara que no de manera tan publicitada, la cultura bereber o els saharauis, amb una estructura social (paper de la dona, etc...) bastant allunyada de la seva ideologia. Però té més ressò mediàtic i més efecte parlar de França i Espanya que no d'altres "objectius" a la zona.

Ara, això de que en la recuperació d'Al Andalus poden jugar un paper clau les onades d'immigració musulmana és una mica agosarat, trobo. Clar que hi poden haver (hi deuen haver) simpatitzants i gent que hi doni suport, però no tothom. No és pas una invasió silenciosa, no cal cridar que ve el llop com al conte de la lletera. És com dir que els "espaldas mojadas" travessen la frontera per aixecar-se i reannexionar Texas i Califòrnia un dia llunyà.

Potser cal, també, mirar perquè aquest missatge té calada: barregeu pobresa, una situació econòmica inestable (quan no desesperada), un futur sense esperances de millora, un entorn polític corrupte... és un brou immillorable per un discurs fàcil i xenòfob de retorn a uns orígens mítics, un poder i riquesa perduts, adobat amb la salvació de l'ànima que ofereix la fe: per ells, també la culpa és dels altres.

Dóna per molt, aquest tema.

Una salutació,

JR&OC ha dit...

Saltenc> Sí, el terrorisme s'alimenta arreu de les mateixes matèries: ignorància, crueltat, desesperació, la manipulació de la religió (en un sentit molt ampli) o del patriotisme...

Francesc> L'Islam ha de fer probablement el mateix recorregut que el cristianisme, però li queden uns quants segles de trajecte. Pensar que el poden fer en quatre dies és una il.lusió. Diguem que els falta passar per un Renaixement, una Il.lustració i una Revolució francesa i nordamericana... Amb tot el dolor i les tensions que aquest procés comporta.

Manel> Sí, el tema dóna per molt, i donarà encara més els propers anys. Matisos? Infinits. Per exemple: ni de broma se m'acut suggerir que la onada migratòria que vivim és una invasió per reconquerir Al-Andalus. Aquesta gent no ha tingut més remei que marxar de casa seva per buscar-se la vida. No té més secret el fenòmen. Però ignorar que en aquesta massa d'immigrants hi ha sectors manipulables pels demagogs tampoc no és realista: ja veurem com evoluciona això.

La recepta, per part nostra? No n'hi ha una de sola. Crec que hem de situar-nos fermament en el terreny dels principis de la nostra societat. Democràcia, llibertat, igualtat de drets i deures, no discriminació, respecte, "privatització" de la religió... En aquests principis tan bàsics hi ha totes les eines necessàries. Per a tothom. Per als que ja hi érem, els que han vingut i els que vindran.

Anònim ha dit...

Si aquí hi ha inmigrants d'altres països és per què el capitalisme occidental vol mà d'obra barata i els fa venir a qualsevol preu, és a dir, empobrint-los, esgotant els recursos, organitzant-els-hi guerres, subvencionant moviments radicals intolerants i controlant els seus governs, tan corruptes com els nostres.

La web de l'enllaç és la cosa més intolerable del món. No sé si llegeixo Hitler o les santes creuades (de les quals la darrera la vam patir nosaltres el 1936).

Aquest discurs feixista tan sols separarà els catalans nouvinguts dels vinguts abans, la qual cosa pot arribar a ser conflictiva, un conflicte dissenyat per aquells que l'estaven esperant.

Per cert, divendres vaig acompanyar a pregar a la mesquita un amic meu de Bòsnia que feia turisme per Barcelona. L'experiència va ser molt interessant, així com totes les converses.

Cal conèixer els altres abans de repetir tòpics. Cal conèixer realitats de primera mà. Si no acabarem com els fatxes de Madrid que només escoltant la COPE i llegint el Mundo, estan segurs de saber tota la veritat sobre el nostre país.

JR&OC ha dit...

El capitalisme no funciona tan organitzadament com suggereixes, no hi ha una mena de gran govern mundial a l’ombra movent tots els fils. Però l’esperit d’aquest capitalisme d’ànima dura sí que mou una maquinària que necessita de la misèria per continuar engreixant-se...

No és la religió el problema, com no ho són els déus. El problema són els homes (més que les dones, perquè no les deixen) que manipulen les creences i els déus. Això val per a l’església romana, per a les esglésies luteranes, les ortodoxes, l’islamisme, el judaïsme i la immensa majoria de les religions, amb comptadíssimes excepcions.

A mi m’agrada i m’emociona entrar als temples de tots els déus, amb profund respecte, descobrint que tenen arrels comuns, que són facetes d’una mateixa presència... Però no és aquest el tema. No és el mateix el temple que l’ús (o mal ús) que es fa del temple i de la gent que hi va a resar. A occident en sabem molt, de tot això...

Croades islàmiques? Tòpics? Home/dona, no sé: la realitat és allà fora... Té moltes cares. Una d’elles és aquesta. I al pas que anem (s’hi barregen moltes culpabilitats, de moltes bandes, a occident i també a orient) la violència islamista (precisem: la violència, l’ànsia de poder que es camufla sota una fe islàmica manipulada) anirà a pitjor. Els efectes poden ser catastròfics.