23 de set. 2007

La catedral del segle XXI


L’arquitecte/mag Foster acaba de presentar el projecte del futur Camp Nou. Espectacular. Una de les meravelles de la Catalunya del segle XXI, sàviament impregnada de tradició i de modernitat. Si la Sagrada Família és la catedral excepcional, rotunda i confusa del segle XX, el temple expiatori dels pecats dels barcelonins, el nou estadi serà la catedral del segle XXI. Una catedral pagana, una piràmide sense faraó (bé, Laporta ja hi va, ja...), un símbol del poder i la glòria terrenal i de la triomfant cultura global de l’oci i l’espectacle. Una catedral magnífica: Ad maiorem gloriam Barça... El gran símbol d’un país que encara no sabem què serà quan sigui gran.
***
La catedral del siglo XXI

El arquitecto y mago Foster acaba de presentar el proyecto del futuro Camp Nou. Espectacular. Una de las maravillas de la Cataluña del siglo XXI, sabiamente impregnada de tradición y modernidad. Si la Sagrada Familia de Gaudí es la catedral excepcional, rotunda y confusa del siglo XX, el templo expiatorio de los pecados de los barceloneses, el nuevo estadio será la catedral del siglo XXI. Una catedral pagana, una pirámide sin faraón (bueno, Laporta está en ello...), un símbolo del poder y la gloria terrenales, de la triunfante cultura global del ocio y el espectáculo. Una catedral magnífica, bellísima: Ad maiorem gloriam Barça. El gran símbolo de un país que aún no sabemos qué será cuando sea mayor.

2 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

No m'acaba de fer el pes, però també pensava el mateix de la torre AGBAR FINS LA VAIG VEURE UNA NIT.

JR&OC ha dit...

Es màgica, estic d'acord amb tu... Jo que no sóc de la religió blaugrana ni de cap altra (absolutament indiferent al futbol) no em perdré alguna de les "misses" del futur camp...