15 de des. 2006

Els belgues són uns "catxondos"

(15.12.2006) Els belgues semblaven avorrits, però resulta que són la mar de "catxondos". Ho tenien ben amagat. Un simpàtic equip de periodistes i humoristes va interrompre un informatiu "de veritat" a la televisió pública de Valònia RTBF amb una notícia d'última hora: el parlament de Flandes acabava de proclamar la independència. La cosa va continuar amb un especial informatiu supercatxondo: la família reial se n'anava cap a un incert exili a Africa, el govern s'havia refugiat a l'Atomium, els independentistes catalans ho celebraven, l'OTAN en alerta… No van avisar els espectadors fins que portaven una bona estona d'emissió.

Periodisme guai, sí senyor. Segons alguns experts, una excel.lent manera de reflexionar sobre si és possible o no la independència de Valònia. S'ho podien haver estalviat.

Avui mateix podem fer la prova: el públic s'ho empassa tot.

Tallem un informatiu d'Antena 3, connectem amb el ministeri de l'Interior, fem sortir un portaveu de Rubalcaba que admet públicament que el PSOE va organitzar els atemptats de l'11M a Madrid en col.laboració amb ETA, que Ibarra i Vera ho van coordinar tot a base de telèfon mòbil i que en 10 minuts sortirà Zapatero a la tele per anunciar que accepta la independència del País Basc, l'annexió de Navarra i un trosset de Burgos, que els presos sortiran al carrer a mitjanit i que les fronteres basques quedaran obertes per als que vulguin marxar a l'exili. I ja posats, una connexió amb Barcelona i un Montilla amb cara de pòker, després que el Parlament català hagi declarat també la independència i l'annexió de València, les Balears i l'Alguer… Per arrodonir-ho, només cal que afegim unes imatges de Rajoy sortint de l'helicòpter, explicant que va ser realment un atemptat d'ETA, i del rei pujant a un avió cap a l'exili. Algunes de les histèriques declaracions habituals d'Acebes o Losantos serien imprescindibles per generar un plus de credibilitat…

Haurem fet un altre exercici de periodisme-guai, de periodisme-manneken-pis: et pixes en els espectadors i et riuen la gràcia, perquè tu el que volies era estimular una reflexió… Clar que, ben mirat, hi ha força gent que cada dia fa coses similars i no passa res… Aliment per a les neurones, sí senyor.