18 de nov. 2007

Antifeixistes?

“Parte de guerra” de la mani “antifeixista” d’ahir a Barcelona: deu Mossos ferits (un de greu). Llançament de tanques, ampolles i pedres. Càrregues policials. Pintades en façanes. Contenidors cremats. Destrosses diverses en papereres, bancs. Set detinguts. Antifeixistes? Radicals? Massa vegades etiquetem amb aquests noms (respectables) fenòmens o individus que no són altra cosa que “hooligans”, simples gamberros. No són progres ni revolucionaris. Ull, no els posem tots en el mateix sac: també hi ha radicals, la majoria, pacífics i respectuosos. Però no reaccionen davant dels virus violents que aquests moviments porten a dintre i que confonen l'activisme amb trencar els vidres d'un aparador. Serà interessant i intructiu repassar, aquests dies, les webs del món radical... Veurem, com sempre, que la culpa és de la policia, dels "burgesos", dels polítics... Són gent violenta i agressiva, que s’amaguen darrera qualsevol causa aparentment progre o esquerranosa, com a coartada perfecta per practicar la seva autèntica política: la garrotada, la pedrada, la crema de contenidors. Anomenar antifeixistes o radicals a aquests gamberros violents és fer-los el joc. I ofendre la gent que n’és o n’ha estat al llarg de la història.

2 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

Hi ha una colla de fills de puta violents que s'apunten a a qualsevulla manifestació amb tal de rebentar-la i muntar el seu numeret.

JR&OC ha dit...

I un sector radical que en comptes de fer fora aquesta colla d'orangutans, ho transforma en victimisme anti-sistema de pa sucat amb oli.